Livsstils sygdomme

Ændring af livsstil 

Flere og flere danskere lider af livsstilssygdomme. Det er selvfølgelig skidt, men samtidig giver det mere og mere viden om, hvordan man kan ændre livsstil, og dermed undgå de værste følger samt stoppe udviklingen. Men livsstilsændringer kan også bare handle om at leve lidt sundere og dermed få det bedre med sig selv. Jeg kan både hjælpe dig med en konkret sygdom eller med mindre justeringer, der giver bedre livskvalitet.

Livsstilssygdomme

Diabetes, hjerte og KOL

Hvis du lider af en livsstilssygdom, vil jeg som det første fokusere på, hvad du spiser i løbet af en dag. Vi taler om hvad og hvor meget, og jeg kan hurtigt fortælle dig, hvad du kan fortsætte med og hvilke madvarer du bør udskifte. Her er det vigtigt, at du får konkrete oplysninger om, hvilke andre madvarer du skal vælge. Det er ikke nok at sige fx ”drop pasta” – den gode vejledning handler om at give dig nye muligheder, som passer til dig.

Vi gennemgår også, hvad der ellers kan påvirke dit helbred udover maden. Måske vil du gerne tabe dig, måske har du brug for at øge din vægt.

På baggrund af ændringerne kan vi sammen bestemme os for, hvordan den videre vejledning skal forløbe. Nogle typer problemer kræver ikke så mange opfølgninger som andre. Det handler kort sagt om dig og din unikke situation.

Det er en proces…

Jeg vil ikke love dig, at vi kan ændre alle dine dårlige vaner på en dag. Livsstilsændringer er en proces. Derfor er det meget vigtigt for mig konstant at motivere dig. For med den rette motivation kan man mere end man tror.

Det kan være ret følsomt at tale om sin kost, sine dårlige vaner, ja, om nogle af sine svagheder. Og derfor gør jeg rigtig meget ud af aldrig at bruge løftede pegefingre og aldrig at være bedrevidende. Du skal føle dig godt tilpas, når vi sammen arbejder os frem mod, at du får et bedre liv.

 

Klinisk Diætist Bettina Birk-Sørensen | CVR: 34358184 | Præstøvej 78, 4640 Faxe - Danmark | Tlf.: 25 34 56 90