Forløb

En vejledning vil typisk foregå på den måde, at jeg optager en kostanamnese, dvs. at vi gennemgår hvilken mad du spiser i løbet af en typisk dag. Herefter fortæller jeg hvad du kan fortsætte med og hvilke madvarer du bør udskifte med andre, og især hvilke andre madvarer de bør erstattes med. Ønsker du en diætplan at spise efter, udarbejder jeg den. Vi gennemgår også om der er andre forhold omkring din mad vi skal arbejde med, som f.eks. ønske om vægttab, eller ønske om vægtøgning.  

Ud fra de ændringer der skal foretages vurderer vi sammen hvor mange opfølgende vejledninger du har brug for. Nogle typer af vejledninger som laktoseintolerance kræver ikke så mange opfølgninger som f.eks. diabetes. Ikke fordi diabetesdiæten er vanskelig, men fordi det som regel også kræver en ændring af livsstil – og det tager længere tid. 

I menuen her til venstre beskriver jeg kort nogle af de mave-tarm problemer og sygdomme, hvor en diæt vil gøre en forskel.

Med alle sygdomme gælder, at du via din egen læge skal have undersøgt årsagerne således at den rigtige behandling kan iværksættes. Jeg samarbejder gerne med din læge.

Klinisk Diætist Bettina Birk-Sørensen | CVR: 34358184 | Præstøvej 78, 4640 Faxe - Danmark | Tlf.: 25 34 56 90