Super velsmagende glutenfri chokolade dessertkage

Det skal du bruge:

Kage

4 æggeblommer
3 dl sukker
4 æggehvider
130 gr mørk chokolade (ca. 70 %)

Creme

3 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao
2 spsk. flormelis (glasur-sukker)

Pynt

Hakket/høvlet chokolade evt. hvid/mørk

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer og sukker til luftig æggesnaps, pisk æggehvider helt stive, smelt chokoladen over vandbad, bland ca. 1/3 af de stiftpiskede æggehvide sammen med æggesnapsen og tilsæt derefter under omrøring den smeltede chokolade. Herefter blandes æggesnaps/chokolademassen over i skålen med de piskede æggehvider. Massen blandes forsigtigt. Smør springform og fyld herefter massen i, som sættes i midten af forvarmet ovn (180 gr C over/undervarme eller 160 gr varm luft) og bages i 17-19 min. Kagen tages ud og køles af.

Piskefløde piskes til skum. Vanilje, kakao og flormelis blandes sammen og sies ned i den piskede flødeskum og røres godt sammen. Cremen fordeles over kagen (som er anrettet på fad/tallerken på bunden af springformen). Denne pyntes med hakket/høvlet chokolade i en passende mængde.

Tips:

Kagen kan med fordel bages dagen i forvejen. Et par timer før servering laves cremen (og hvis der er laktoseintolerante blandt gæsterne kan der bruges laktosefri piskefløde) og smøres ud over kagen, som herefter placeres i køleskab til ca. ½ time før servering, hvor den tages ud og pyntes med den tidligere hakkede chokolade. Resultat: Dessert uden stress.

Er kagen sund? Nej, men den smager rigtig godt, og så er undskyldningen at den er glutenfri – og evt. også laktosefri.

Klinisk Diętist Bettina Birk-Sųrensen | CVR: 34358184 | Pręstųvej 78, 4640 Faxe - Danmark | Tlf.: 25 34 56 90