Opskrift rodfrugtsuppe med grov pasta og revet ost

Efterår er suppetid. På sådan en blæsende, grå efterårsdag får man (jeg)  lyst til at lave suppe, så her kommer min bedste opskrift på en rigtig dejlig suppe med masser af grøntsager og som er meget velsmagende:
 
Opskriften er til ca. 5-6 personer.
 
Det skal du bruge:
 
1-2 porre
1-2 løg
2-3 fed hvidløg (eller mere hvis du er glad for hvidløg)
4-6 gulerødder
3-5 persillerødder eller pastinakker
½ knoldselleri
1-2 rødbeder
krydderier: f.eks. timian, oregano, rosmarin (ca. 1 tsk. af hver) + salt og peber
300-400 gram grovpasta (tør vægt)
ca. 200 gram revet ost (du bestemmer om det skal være fuldfed eller mager ost)
fedtstof til stegning
ca. 2 l vand, gerne med grøntsagsbouillion eller hønsefond, om det er økologisk eller Knorr er op til dig
 
Princippet er at hvis grøntsagerne er små tager du det højeste antal og omvendt. Men det er ikke så vigtigt, bliver suppen for tyk (er der for lidt væde) til sidst, tilsætter du lidt mere kogende vand (eller lader den koge uden låg) indtil suppen har den ønskede konsistens. Den skal ikke være for flydende. Ellers gør suppen til din egen personlige med dit valg af grøntsager og krydderier.
 
Fremgangsmåde:
 
Løg + porre + hvidløg snittes fint og steges i gryden med fedtstof til det er klart, skal ikke brune. Krydderier tilsættes og vand/bouillion tilsættes. Alle rodfrugterne rives i foodprocessor eller på rivejern og tilsættes. Rødbede rives og tilsættes til sidst uden omrøring de første 5 minutter (for at resten af suppen ikke skal blive for rød, men det har ingen betydning for smagen). Suppen koger i ca. ½ time, grovpasta tilsættes og koges med i ca. ½ time. Smag til med salt og peber. Suppen serveres og revet ost tilsættes efter smag og lyst. Giv groft brød til, så har du et helt måltid.   
Klinisk DiŠtist Bettina Birk-S°rensen | CVR: 34358184 | PrŠst°vej 78, 4640 Faxe - Danmark | Tlf.: 25 34 56 90